Onze cursisten over hun Spaanse les

mijn Spaanse lessen

Joyce van der Wiel

Ik heb het afgelopen halfjaar een hoop privé lessen Spaans bij Rik gevolgd. Hij keek hierbij precies naar wat ik nog niet begreep en nog moest leren. Ik ga de komende 5 maanden stage lopen in Spanje en vond het fijn om me goed te kunnen voorbereiden op deze tijd. Rik heeft me hier perfect bij geholpen! Ik zou iedereen aanraden om Spaans te volgen bij QueBueno! Je leert op een leuke manier Spaans van deskundige mensen!

Yannick Kerstens

Yannick Kerstens

De afgelopen drie maanden heb ik lessen gevolgd bij Rik. Ik wilde Spaans leren om een langere tijd in Spanje te verblijven. Ik zat in een klein groepje (4 personen) waardoor het laagdrempelig was om Spaans te spreken en vragen te stellen. We volgden het boek, maar omdat het groepje snel werkte, maakten we veel uitstapjes waardoor ik elke week met nieuwe dingen aan de slag kon. Spreken, lezen en grammatica kwamen verdeeld aan bod. Hierdoor heb ik in korte tijd veel kunnen leren! Ik zou de lessen zeker aanraden!

review Spaanse les Eva

Eva Mannien

Ongeveer een jaar geleden besloten mijn vriend en ik met 2 vriendinnen om Spaans te gaan volgens bij Que Bueno. Mijn moeder sprak ontzettend goed Spaans en daarom was het dan ook altijd iets wat ik graag wilde leren. We volgen de lessen bij Rik. Hij is ontzettend duidelijk, geduldig en geeft daarnaast ook op een erg leuke en gezellige manier les. Ik kan zeggen dat ik het afgelopen jaar ontzettend veel heb geleerd en erg uit kijk naar de dingen die Rik ons nog gaat leren!

Muchas gracias Rik y Norma!!

Review Spaanse les Megan

Megan Diaz

Inmiddels volg ik al een half jaar Spaans bij Rik. De voornaamste reden om een cursus Spaans te starten is om met de rest van mijn familie te kunnen spreken, die allemaal in Zuid-Amerika zijn opgegroeid. De lessen bevallen echt ontzettend goed! Deze zijn leuk, leerzaam, maar voornamelijk heel gezellig!

Review Spaanse lessen Donna

Donna Sauer

Eind 2019 ben ik samen met een vriendin gestart met Spaanse lessen bij Rik. Mijn motivatie was om Spaans te gaan leren spreken, omdat wij jaarlijks (soms twee maal per jaar) terugkeerden naar de Costa Blanca (of andere Spaanse gebieden). En ondanks dat vele Spanjaarden best een goed woordje Engels verstaan, leek mij niets leukers dan op het terras, in een restaurant of op straat vloeiend Spaans te kunnen spreken. Al snel had ik de basis onder de knie. Mede dankzij de kennis van de taal van Rik, maar ook de flexibiliteit en gezelligheid in de lessen, heb ik een enorm leuke, leerzame tijd gehad binnen Que Bueno! Voor nu liggen mijn Spaanse lessen even stil, maar ik ga zeker weer terugkomen om mijn lessen op te pakken!

Review Spaanse lessen familie Goverde

John Goverde en Hellen Franken

Omdat wij sinds een aantal jaar een 2e woning hebben in het mooie Moraira aan de Spaanse Costa Blanca, vonden wij het raadzaam de taal enigszins te kunnen verstaan en te spreken.
Om je verstaanbaar te maken en te begrijpen wat de tuinman gaat doen, je zoektocht naar producten in de supermarkt makkelijker te maken, of gewoon op een terras een bestelling doen. Dat waren overigens al wel de woorden die wij konden. Een biertje en wijntje bestellen is niet het moeilijkste. De Spaanse taal wel. Dat kost, zeker wanneer je de jongste niet meer bent, veel tijd en aandacht om het enigszins onder de knie te krijgen.
Grote bewondering voor het geduld en discipline waarmee Rik ons deze mooie taal bij brengt. Of dit nu online is, of fysiek, wat onzer beider voorkeur is. Wanneer Rik het geduld op kan blijven brengen, gaat het zeker een keer goed komen.

Todo va a salir bien!

review Spaanse les familie Machielsen

Ton en Marianne Machielsen

Wij zijn 2 pensionados van 76 en 71 jaar oud. We vinden de taal leuk en zijn al een paar keer naar Spanje geweest en dat was altijd behelpen. Nu willen we voor 4 weken gaan en er zelf naar toe rijden. We hebben inmiddels geboekt en gaan in het najaar. We zitten al anderhalf jaar bij Rik op les. Eerst deden we dat in zijn lokaal, maar vanwege corona hebben we het daarna aan huis gedaan.
Wij nemen les om de 14 dagen en dat bevalt ons uitstekend. Soms moeten we hulp inroepen, omdat de grijze cellen niet altijd standby staan, maar wij vinden het top!

review taalcursus Spaans Ivo Laan

Ivo Laan

Ik heb Spaans altijd een erg mooie taal gevonden. Ik heb tijdens mijn studietijd Spaanse les gehad, maar ik ben er nooit mee verder gegaan. Nu ik steeds meer met de Spaanse taal te maken kreeg leek het mij leuk dit weer op te pakken met als doel mijzelf goed verstaanbaar te kunnen gaan maken.

Tijdens mij één-op-één lessen met Norma leer ik op mijn eigen tempo en met leuke stof meer van de Spaanse taal. Als er een bepaald onderwerp wat moeilijker is neemt ze ruim de tijd om het goed uit te leggen. Ik heb het altijd erg naar mijn zin tijdens onze les omdat we ook vaak een hele tijd gezellig zitten te kletsen, maar wel volledig in het Spaans! Ik ga iedere week met plezier naar mijn les, kom er met plezier vandaan en heb mijn niveau in enkele maanden al heel erg verbeterd!

Ik zou iedereen Que Bueno aanraden omdat je op een leuke, gezellige manier de Spaanse taal geleerd krijgt en je eigen tempo kunt bepalen.

review taalcursus Spaans Maria van der Westen

Maria van der Westen

Vooraf verschillende mogelijkheden bekeken, waar en in welke vorm we met een cursus Spaans wilden beginnen. Uiteindelijk gekozen voor Que Bueno, omdat zij wekelijks fysiek les aanbieden op een tijdstip dat ons schikte.
Een betere keuze hadden we niet kunnen maken. Een schot in de roos, want inmiddels beginnen we, met veel plezier, aan ons derde lescluster.

Onze docente Norma geeft op een vrolijke en inspirerende wijze les. En ondanks dat er flink vaart zit in de te verwerken stof, weet Norma je er met vol vertrouwen doorheen te loodsen. Het vraagt ook zeker wel enige thuisstudie. Maar dat spreekt voor zich als je snel Spaans wil leren spreken.

Maria van der Westen, HR consultant en coach

review taalcursus Spaans Danny Evertse

Danny Evertse

Wij hebben de juiste keuze gemaakt. Les krijgen van Norma is plezierig en inspireert om door te gaan. De tijd vliegt en zij neemt ruim de tijd om je de grammatica uit te leggen.
Tijdens de lessen spreekt zij vooral Spaans hetgeen het zelfvertrouwen doet toenemen. Kortom een aanrader! We zien er naar uit om periodiek het geleerde in Spanje toe te passen en om in Nederland met Norma de lessen voort te zetten.

Danny Evertse, (gepensioneerd) docent

Review cursus Spaans Marij van Andel

Marij van Andel

Toen onze zoon in Amerika een Mexicaanse vriendin kreeg, besloot ik Spaanse lessen te nemen. Dit werd een online schriftelijke cursus welke ik helemaal afgerond heb. Van Spaans spreken kwam echter niet veel, als we hen spraken was het Engels.

Na 4 jaar kwam onze zoon met vriendin in Antwerpen wonen en toen ze aankondigden dat er een baby op komst was, was dat voor mij het moment om het Spaans weer op te pakken. Er was al veel vergeten van wat ik toentertijd geleerd had en ik wilde ook graag leren de taal beter uit te spreken. Hiervoor vond ik bij ‘Que Bueno’ met Rik en Norma een geweldige herhaling en heel veel aanvulling. Eindelijk leer ik nu, met alle geduld en uitleg van Rik, de taal beter te spreken en te begrijpen en word ik er ook zelfverzekerder in. Intussen heeft onze zoon een zoontje die ze tweetalig opvoeden en hij vindt het super grappig dat ik soms Spaans tegen hem spreek.

De lessen bij Que Bueno zijn zéér aan te bevelen en bovendien heel erg gezellig!!

Evaluatie Spaans les Danielle Wuijts

Danielle Wuijts

Mijn liefde voor de Spaanse taal ontstond tijdens mijn studietijd waar ik tijdens de eerste les merkte dat ik alles goed kon volgen. Tijdens een schoolvakantie koos ik ervoor om een paar weken naar een talenschool in Valencia te gaan waar ik mijn Spaans nog verder ontwikkelde. In de jaren daarna reisde ik zo af en toe naar een Spaanstalige bestemming, maar toen een solo-avontuur naar Colombia op de planning stond, besloot ik dat het tijd was om mijn kennis weer serieus te gaan bijspijkeren. Ik pikte de taal weer snel op en omdat de lessen van Norma naast leerzaam eigenlijk ook heel gezellig zijn, ben ik na mijn reis blijven hangen bij Que Bueno. Het fijne aan de lessen vind ik dat de inhoud niet compleet vast ligt, maar dat je zelf kunt aangeven wat je wilt leren en over welke grammatica je meer uitleg wilt hebben bijvoorbeeld. Norma staat open voor alle vragen en verbetert je ook wanneer je tijdens het spreken een fout maakt. Rik en Norma zijn betrokken bij hun studenten waardoor je jezelf snel thuis voelt. Mijn volgende reis zal naar Peru gaan, inmiddels heb ik al veel informatie van Norma gekregen en aangezien Rik en Norma erg behulpzaam zijn, weet ik zeker dat ze mij nog verder kunnen helpen met het plannen.

Tot slot mijn complimenten voor de aanpassingen die Rik en Norma hanteren vanwege het coronavirus. Ze houden rekening met alle wensen van de studenten om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de lessen gewaarborgd blijft en gaan serieus om met de maatregelen zodat je jezelf als student ook altijd veilig voelt.

Evaluatie Cursus Spaans familie Bogaerts

Ellen Mol en Anne Bogaerts

Al een tijdje wilden mijn moeder en ik graag Spaanse les. We gaan graag op vakantie naar Spanje en hadden zin om iets nieuws te leren. Ongeveer een half jaar geleden zijn wij begonnen met Spaanse les bij Que Bueno. Als snel kwamen we bij Rik terecht. Na een hele leuke proefles waren we beide enthousiast om te starten met de lessen.
De lessen zijn heel laagdrempelig en worden op een leuke en creatieve manier gegeven. We kletsen altijd over wat we hebben gedaan in de afgelopen week en wat onze plannen zijn bijvoorbeeld voor het weekend. Rik stimuleert ons om tijdens de les zoveel mogelijk Spaans te spreken. Daarnaast krijgen wij elke les nieuwe grammatica uitgelegd. Er wordt ruim de tijd genomen om het huiswerk te bespreken.

Wij raden Que Bueno zeker aan omdat er ruimte is voor eigen inbreng en er op een leuke en effectieve manier wordt lesgegeven!

Review Spaanse les Trudi Dijkstra

Trudi Dijkstra

Omdat wij veel op reis zijn, wilde ik graag wat Spaans kunnen spreken. Bij Que Bueno komen alle aspecten aan bod.
Op een prettige manier worden alle thema’s en grammatica behandeld. Het lestempo wordt aangepast waar nodig, kortom….

Que Bueno past bij iedereen.

Jan en Marlies Huijgens

Ruim een jaar geleden zijn wij begonnen met Spaanse les bij Rik. Wij willen deze cursus graag volgen om met onze in Spanje wonende familie in hun eigen taal te kunnen praten. Rik stemt dan ook vaak de les af op ons persoonlijke doel, zonder daarbij de grammatica uit het oog te verliezen. Hij stimuleert ons om te praten en er is ook altijd voldoende tijd om iets te vragen, of terug te komen op een eerder behandeld onderwerp.
Wij kijken elke week weer uit naar een gezellige, nieuwe les.

Aanbeveling cursus Spaans

Luuk Fontein

Ik kwam al snel bij Que Bueno terecht aangezien ik binnen een korte periode een niveau van A2.2 (europees referentie kader) Spaans moest behalen terwijl ik 0.0 kennis had van deze taal. Dit betekende dat ik prive lessen moest volgen. Bij Snel Spaans Spreken heeft Norma gekeken naar wat de eisen waren voor dit niveau en vervolgens haar lesprogramma aangepast om dit niveau te kunnen behalen. Wat ik heel erg fijn vond is dat Norma net zo geïnteresseerd was in het behalen van mijn examens als dat ik dat was. Ik kon altijd uitreiken naar mijn leraar buiten lestijden om als ik iets niet snapte tijdens het leren van de grammatica. Het is fijn om te weten dat Norma uit Zuid-Amerika komt en Rik Nederlands is, dit geeft het beste van beide werelden omdat ze zich makkelijk in kunnen leven in je leerscenario’s.

Nou kan ik met trots zeggen dat ik mijn SIELE examen met een B1 niveau heb afgesloten wat hoger is dan het initiële niveau dat ik nodig had. Dus voor mij heeft het nemen van privélessen bij Que Bueno overduidelijk geholpen.

Ervaring Spaanse cursus

Anja Eppingbroek

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met Spaanse les van Norma Guevara Vidal. Voor mijn ontwikkelingswerk voor Stichting HoPe in Peru was het kunnen spreken van de Spaanse taal noodzakelijk. Als basisschoolleerkracht kon ik de leerkrachten van de vele kleuterschooltjes die door HoPe zijn opgericht alleen in het Spaans op de werkvloer begeleiden. Norma heeft mij op een professionele manier les gegeven en mij altijd gestimuleerd om zoveel mogelijk Spaans te spreken zonder bang te zijn om fouten te maken. Inmiddels ben ik zelf docent NT2 waardoor ik ook vanuit mijn eigen werkervaring kan zeggen dat de interactieve lessen goed zijn opgebouwd door Norma.

De vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken komen naast grammatica volop aan bod. Ik kon al snel een aardig woordje Spaans. Een dag op pad naar de projecten van HoPe met alleen Peruanen was dan ook geen probleem. De Spaanse taal heeft mijn leven erg verrijkt!

Evaluatie cursus Spaans

Marc Meijs

Mijn Skype lessen met Norma waren erg leerzaam en leuk. Een deel van de les was altijd gezellig bijpraten over de afgelopen week maar ook over serieuze zaken. Dit was ook precies het doel van mijn lessen, het kunnen spreken met ‘locals’ als ik op reis ben in Zuid-Amerika. Daarnaast behandelden we altijd een nieuw grammaticaal thema en mijn huiswerk. Op deze manier heb ik mijn woordenschat, werkwoorden en grammatica sterk verbeterd in een korte tijd. Daarnaast vond ik het persoonlijk erg leuk om met Norma te spreken omdat ze als Peruaanse goed weet wat er in Zuid-Amerika aan de hand is.

Ik zou Que Bueno aanraden bij iedereen die Spaans wilt leren op een leuke, effectieve manier en waar er ook altijd aandacht is voor jou persoonlijke doel en voorkeur.

Aanbeveling Spaanse les

Jacomijn den Engelsen

Dertig jaar geleden heb ik Spaans geleerd, maar doordat ik het te weinig spreek is het wat versloft. Ik zou als kunstenaar graag een periode in Spanje willen werken, daarom is het belangrijk geworden om mijn Spaans op te frissen en het weer te (durven) spreken.

Sinds een paar maanden ben ik op Spaanse conversatie les bij Norma Guevara Vidal. Dit bevalt heel uitstekend. De lessen zijn goed opgebouwd met steeds een ander grammaticaal thema, maar vooral veel praten en de grammatica toepassen in leuke oefeningen. Norma spreekt een prachtig Spaans en ze verbeterd ons op een prettige manier. Ik kom altijd opgetogen terug van de les!