Lesmateriaal cursus Spaans: boek inclusief in cursus

Wij werken tijdens de beginnerscursussen met eigen lesmateriaal. Dit is inclusief in de cursus; je maakt bij ons dus geen extra kosten omdat je nog een lesboek moet aanschaffen!

In onze lesboeken vind je grammaticale uitleg, maar ook schriftelijke en mondelinge oefeningen. Daarnaast oefenen we de luistervaardigheid en vind je verwijzingen naar multimedia. Blader hieronder door hoofdstuk 1 van ons eerste lesboek.

Luisteren en Spreken

Vanaf les 1 praten we zoveel mogelijk in het Spaans, en laten we jou ook zoveel mogelijk Spaans spreken. Achterliggende gedachte: je hebt elke week maar 1 kans om te oefenen met spreken en luisteren. En dus proberen we die kans zo goed mogelijk te benutten. Om te leren zwemmen oefen je immers ook niet op het droge, maar moet je het diepe in.
Spannend? Wel nee, iedereen moet ergens beginnen. En moeilijk? Een beetje, maar de leraren houden er natuurlijk rekening mee dat je net begint. Kijk eens of je dit filmpje begrijpt!

Memrise

Je woordenschat kun je oefenen met de Memrise-app. Op deze pagina hebben we de lijsten van alle lopende cursussen voor je op een rijtje gezet.

Online oefenmateriaal

Wij zijn ondertussen oefenmateriaal aan het digitaliseren. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze applicatie, waarmee u werkwoordvervoegingen kunt oefenen?

Behalve onze eigen oefeningen, tref je links naar diverse filmpjes op YouTube. Je kunt steeds kiezen tussen een filmpje met of zonder ondertiteling. Prima luisteroefeningen!

Ook hebben we een overzicht van handige websites online gezet. Het gaat hier om online oefeningen, spelletjes, luistermateriaal en kranten en tijdschriften.

Kijk ook eens op onze blog, met leuke weetjes, oefeningen en tips.

Extra oefeningen

Afhankelijk van individuele behoeftes hebben we ook een keur aan extra oefeningen beschikbaar. Hieronder zie je bijvoorbeeld een vertaaloefening voor niveau A1.2.

Het gaat er hierbij om dat je de woordenschat en structuren die je al kent zo handig mogelijk inzet. Je bent nog zoekende, maar als je creatief omspringt met wat je al wél weet, kun je al gewoon erg veel zeggen. Je moet het net even weten en doorkrijgen!