Yentl over haar Spaanse bijlessenYentl Nonnekens
International Tourism Management
Breda University of Applied Sciences


"Nu heb ik ook mijn laatste tentamen gehaald, een vereiste om mijn eindscriptie te mogen schrijven. Ik hoop binnenkort af te studeren!
Norma, super bedankt!”

Bijles Spaans in Breda of online

Loop jij ook vast met je Spaanse lessen op school? Je bent niet de enige, en wij kunnen je helpen!
Door de jaren heen hebben we al vele studenten – van MBO, HBO of WO – geholpen met hun Spaans.

Herken je jezelf in het volgende?

 • Je krijgt te snel, te veel informatie en weet die niet toe te passen.
 • De lessen worden gegeven in een grote groep. Dat is een drempel voor je om vragen te stellen of om te praten.
 • Op school is er weinig tot geen aandacht voor individuele leerproblemen.
 • De lesboeken zijn verwarrend en informatie staat gefragmenteerd door het boek. Door de bomen zie je het bos niet meer.
 • Je ziet door dit alles huizenhoog tegen de Spaanse tentamens op.

Wij kunnen je helpen! Een taal spreken is vaak – naast het nodige studiewerk – ook een zekere vingervlugheid: weten welke grammaticale structuren je wanneer kunt toepassen. Op jouw tempo, kijken we naar jouw individuele problemen. En die pakken we vervolgens aan.

Yentl over haar Spaanse bijlessenBor van der Heijden
Hotel Management
Breda University of Applied Sciences


"Het heeft erom gespannen. Het laatste tentamen Spaans moest ik halen, anders had ik na 2 jaar mijn propedeuse niet gehad, en had ik van de opleiding af gemoeten.”

Gratis en vrijblijvende intake
Meld je nu aan voor een gratis en vrijblijvende intake van een half uur. Neem je studieboeken mee, alsmede de eisen voor je tentamens. Samen kijken we naar wat voor jou de problemen zijn, en we stellen samen een plan op.

Geen minimum aantal lessen vereist
Wij eisen geen minimale afname van lessen van onze klanten. Je hebt dus zelf de touwtjes in handen: jij bepaalt hoeveel lessen je wilt en kan van les tot les bij-reserveren.

Eigen methode en oefenmateriaal
Je krijgt een eigen lesboek van ons, waarbij we de grammatica overzichtelijk presenteren. Dit helpt je het overzicht te behouden. Afhankelijk van jouw individuele behoeften, krijg je extra studiemateriaal en huiswerk.

Flexibel
We plannen de lessen in gezamenlijk overleg, en doen dat van les tot les. We houden dus rekening met jouw beschikbaarheid.

Yentl over haar Spaanse bijlessenYentl Nonnekens
International Tourism Management
Breda University of Applied Sciences

Yentl Nonnekens over haar Spaanse bijles

“Voor mijn studie moest ik verplicht een buitenlandse taal, zoals Spaans, Italiaans, Chinees of Duits studeren. Mijn keuze viel op Spaans. Duits had een hogere instap en ik wilde een taal vanaf het begin leren. Spaans sprak me daarbij het meeste aan.

Het eerste jaar had ik alleen lessen via school. Ik zat met een groep van 17 tot 18 personen in de les, en dat werkte voor mij niet. Ik heb, mede vanwege mijn dyslexie, altijd al moeite met talen gehad. Voor mij duurt het soms net wat langer voordat ik iets begrijp. Daarnaast was niet iedereen in de klas een absolute beginner, dus ik raakte wat geïntimideerd, durfde niet goed te praten of iets te vragen.
De lessen waren ook niet op mij gericht, dat kan ook niet met een grote groep. Praten moesten we wel, maar je werd er dan uitgepikt door de docent: “nu moet jij wat zeggen, nu jij”.

Wat ook niet meehielp is dat het schooljaar in 6 blokken ingedeeld was, en ieder blok kreeg je 1 taal, dan 6 weken Spaans, dan 6 weken Engels. Heel stom geregeld, want zo moet je er steeds weer opnieuw inkomen. Daarnaast waren de lessen vanwege de pandemie online.

Vanaf het eerste tentamen had ik het moeilijk. Ik haalde die met de hakken over de sloot, met een 5,6. Daarna haalde ik standaard cijfers tussen de 4,5 en de 6. Het was steeds net niet goed genoeg, terwijl ik er wel erg hard voor werkte. Dat was heel vervelend, want veel aandacht ging naar het Spaans, wat ten koste ging van de tijd die ik kon besteden aan andere vakken.

Ik heb hierover gesproken met de talencoördinator van de BUAS en mijn coach, maar die konden me niets extra’s bieden, terwijl men wist van mijn dyslexie. Mijn Spaanse docent aan de BUAS heeft niet gereageerd op mijn verzoek om hulp. Ze had geen idee van mijn specifieke problemen en kon me dus ook niet individueel bijstaan. Men raadde me slechts bijles aan.

Samen met mijn moeder heb ik toen gekeken naar opties voor bijles, want ik bleef er maar tegenaan lopen en het Spaans kostte me veel tijd.

De lessen met Norma waren heel anders. Ik kon het erg goed met haar vinden, en het was altijd heel gezellig. Daarom voelde de Spaanse les bij haar niet als een verplichting, wat enorm helpt. Inhoudelijk keek ze naar wat ik nodig had. Ze keek waar ik op vast liep, en stemde haar lessen daar op af, met veel betere uitleg dan die ik op school ontving. Ze stimuleerde me, en leerde me in 1 uur veel meer dan op school. Ze kwam steeds on-spot met voorbeelden die op mij van toepassing waren. Dat hielp me, want zo lukte het me beter om alles te onthouden en op te roepen wanneer ik het nodig had.

Jullie eigen lesstof was ook veel beter dan die van school. Jullie lesstof was veel overzichtelijker dan het boek dat we op de BUAS gebruikten. De opdrachten in dat boek vond ik echt helemaal niets. Het doel ervan was voor mij niet helder. Bij jullie was dat wél, en daarnaast waren regelmatigheden en onregelmatigheden intelligent verspreid door de stof. Zo wordt je steeds verrast en leer je meer.

Ik zag vrij snel resultaat. Mijn Spaanse mondeling in het eerste jaar ging heel slecht – ik geloof dat ik een 4,5 had. Daarom mocht ik niet op uitwisseling. De mondeling in het tweede schooljaar haalde ik met een 6,5 terwijl het vereiste niveau veel hoger lag. Nu heb ik ook mijn laatste tentamen gehaald, een vereiste om mijn eindscriptie te mogen schrijven. Ik hoop binnenkort af te studeren!

Norma, super bedankt!”

Bor over zijn Spaans bijlesBor van der Heijden
Hotel Management
Breda University of Applied Sciences

Bor van der Heijden over zijn bijles Spaans

“Ik moest voor mijn studie een tweede vreemde taal leren naast Engels, en kon kiezen uit Frans, Duits of Spaans. Ik had al eindexamen VWO gedaan in Duits en ook al wat Frans gedaan, en wilde graag een taal vanaf het begin oppakken.

Ik doe een versneld traject op de BUAS, de eerste twee studiejaren in één, en moest daarom na een paar lessen Spaans een schriftelijke toets doen. Slaagde je daarvoor, mocht je verder met Spaans. Dat was bij mij het geval.

Vanaf het begin lag het tempo van de lessen echter heel hoog. Omdat ik twee jaar Spaans in één jaar deed, ging alles heel snel. In de les zaten we met een man of 8, 9, en als je iets niet begreep, of als je wat achterliep, was er geen tijd voor je. We moesten steeds door, we gingen steeds verder op de lesstof in. In de les werden vragen aan je gesteld en die moest je dan klassikaal beantwoordden. Ik voelde me voor het blok gezet, en dat is niet fijn.

De toetsen die ik vervolgens kreeg, waren van een hoger niveau dan die eerste schriftelijke toelatingstoets, mede omdat het uitsluitend mondelinge toetsen waren. Dat is een groot verschil, of je het ziet en kunt analyseren of dat je iets gevraagd wordt, en je meteen moet schakelen en iets terug moet zeggen.

De lesmethode op de BUAS was heel erg onduidelijk. Het lesboek was helemaal in het Spaans en de grammatica stond overal en nergens. Je moest steeds heel het boek door om iets te vinden. Daar was ik telkens veel tijd mee kwijt, en daarnaast lees je op die manier makkelijk over zaken heen.

Op mijn eerste toets scoorde ik lager dan een 4. Ik was niet de enige: niemand beheerste de stof goed genoeg voor de mondelinge tentamens. Volgens mij zat de opleiding er ook zelf mee in de maag en werden er intern vraagtekens geplaatst bij het aanbieden van Spaans op de versnelde manier. BUAS is erg groot, en vrij bureaucratisch. Er zijn meen ik maar 2 Spaanse docenten, en die hebben veel studenten, wat het erg moeilijk maakt om de individuele student te begeleiden. Dat neemt niet weg dat de reactie van de Spaanse docent wel erg zuur was en totaal niet motiverend. Ze zei niet zoiets als “laten we de schouders eronder zetten”, maar vroeg me of ik zeker wist of ik met Spaans door wilde gaan, en of ik niet beter alsnog voor Duits kon kiezen. Ook mijn coach en studiebegeleider hadden geen oplossing. Er werd me voorgesteld om met Duolinguo te oefenen, of elders bijles te nemen. Mijn coach had zelf ook Spaanse les bij jullie, dus ook haar leek het een goed idee om dit te proberen.

Jullie hebben me enorm geholpen. Allereerst heerst er een heel vriendelijke sfeer en zijn jullie erg flexibel met de planning. Jullie hebben mij heel veel hulp geboden, met aandacht voor mij als individu en lesstof gericht op mijn snelheid en niveau. Zaken die niet van direct belang waren, werden overgeslagen en jullie hebben je echt gericht op het leren spreken.

Het heeft erom gespannen. Het laatste tentamen Spaans moest ik halen, anders had ik na 2 jaar mijn propedeuse niet gehad, en had ik van de opleiding af gemoeten. Maar ik wilde doorzetten met Spaans, ik had er uiteindelijk niet voor niets voor gekozen. En gaandeweg leerde ik de taal kennen en maakte ik stappen, totdat ik tegen het einde aan het idee kreeg: dit gaat me lukken!

Het is wel een beetje dubbel als ik zie hoeveel moeite het me heeft gekost. Dat had ik me bespaard als ik wel voor Duits had gekozen. Maar uiteindelijk heb ik er geen spijt van. Ik kan me in het Spaans verstaanbaar maken, ook al is het grammaticaal niet altijd even sterk. Ik heb toch een stuk ontwikkeling doorgemaakt. Volgend jaar kan ik stage lopen of studeren in het buitenland. Misschien ga ik wel naar Spanje!”

Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruik er van te analyseren en een optimale gebruikerservaring te bieden. Hiervoor worden ook cookies van derde partijen gebruikt. Door op Accepteren te klikken stemt u hiermee in. View more
Cookies settings
Accepteren
Privacy & Cookie Beleid
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Snel Spaans Spreken (met de commerciële naam QueBueno), gevestigd aan de Isenburgstraat 3, 4813 NA te Breda, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Welke Persoonsgegevens verwerken wij?
Snel Spaans Spreken verwerkt je persoonsgegevens wanneer jij je inschrijft voor een van onze cursussen, of wanneer je contact met ons opneemt om informatie op te vragen. We gebruiken daarvoor de gegevens die je zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

 • Voor- en achternaam
 • Adresgegevens
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres

Met welk doel en op basis van welke grondslag verwerken wij deze persoonsgegevens?
Snel Spaans Spreken verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 • Voor het opstellen van facturen
 • Voor het bijhouden van presentielijsten, om later een deelnamecertificaat te kunnen verschaffen.
 • Om je te informeren over eventuele wijzigingen in lestijden en voor huiswerkopdrachten.

Hoe lang bewaren we de persoonsgegevens?
Snel Spaans Spreken bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

 • Je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres bewaren we tot 1 jaar na afloop van de laatst gevolgde cursus. Dat doen we omdat het dan eenvoudiger is om weer in te stromen na een onderbreking van enkele maanden. Bijvoorbeeld omdat je even geen tijd had, of omdat je eindelijk die reis naar een Spaanstalig land ging maken.
 • Je facturen blijven 7 jaar bewaard in onze debiteuren- en crediteurenadministratie. Dit is de verplichte bewaartermijn volgens de Wet op de Rijksbelastingen

Delen wij persoonsgegevens?
Snel Spaans Spreken deelt jouw gegevens nooit met derden en zal deze uitsluitend aan autoriteiten verstrekken indien dit nodig is om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Snel Spaans Spreken gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Snel Spaans Spreken en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@quebueno.nl. We zullen in dat geval eerst je identiteit verifiëren.

Snel Spaans Spreken wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe beveiligen wij persoonsgegevens?
Snel Spaans Spreken neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met ons via info@quebueno.nl. Snel Spaans Spreken heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

 • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
 • TLS (voorheen SSL). Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.

Opmerkingen over gegevensverwerking in verbinding met Google Analytics
Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalysedienst van Google Ireland Limited. Als de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking op deze website zich buiten de Europese Economische Ruimte of Zwitserland gevestigd is, dan wordt de Google Analytics-gegevensverwerking uitgevoerd door Google LLC. In het volgende worden Google LLC en Google Ireland Limited "Google" genoemd.

Google Analytics maakt gebruik van zogenoemde "Cookies". Dit zijn tekstbestandjes die op de computer van de bezoeker van de site worden opgeslagen en die analyse van het gebruik van de website door de bezoeker mogelijk maken. De door deze cookies gegenereerde informatie over het gebruik van deze website door de bezoeker van de website (met inbegrip van het verkorte IP-adres) wordt over het algemeen naar een server van Google gestuurd en daar opgeslagen.

Google Analytics wordt op deze website uitsluitend gebruikt met de extensie "_anonymizeIp()". Deze extensie zorgt voor anonimisering van het IP-adres door het in te korten en sluit directe persoonlijke verwijzingen uit. Met deze extensie verkort Google het IP-adres binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere landen die de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte hebben ondertekend. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres naar een Google-server in de VS verzonden en daar verkort. Het IP-adres dat in het kader van Google Analytics door de betreffende browser wordt verzonden, wordt niet samengevoegd met andere gegevens van Google.

In opdracht van de exploitant van de website zal Google de verzamelde informatie gebruiken om het gebruik van de website te evalueren, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en om de site-exploitant andere diensten met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik te bieden (art. 6 lid 1f AVG). De gerechtvaardigde interesse in de gegevensverwerking ligt in de optimalisatie van deze website, de analyse van het gebruik van de website en de aanpassing van de inhoud. De belangen van de gebruikers worden door pseudonimisering voldoende beschermd.

Google LLC. is gecertificeerd volgens het zogenaamde Privacy Shield (zie hier voor lijstvermelding) en garandeert op basis hiervan een passend niveau van gegevensbescherming. De verzonden en aan cookies, gebruikers-ID's (bijv. gebruikers-ID's) of reclame-ID's gekoppelde gegevens worden na 50 maanden automatisch verwijderd. Gegevens waarvan de bewaartermijn is bereikt, worden één keer per maand automatisch verwijderd.

De bezoeker van de website kan verzameling van gegevens door Google Analytics door de cookie-instellingen voor deze website aan te passen. Het verzamelen en opslaan van het IP-adres en de door cookies gegenereerde gegevens kan op elk gewenst moment worden geweigerd. De browser plugin daarvoor kan via de volgende link worden gedownload en geïnstalleerd: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

De bezoeker van de site kan voorkomen dat Google Analytics gegevens verzamelt door hier te klikken. Er wordt dan een “opt-out cookie” op de website geplaatst, dat zorgt dat de gegevens van de websitebezoeker niet meer worden verzameld als de bezoeker de website bezoekt.

Meer informatie over het gebruik van de gegevens door Google, de mogelijkheden voor instellingen en bezwaar vindt je in de privacyverklaring van Google (https://policies.google.com/privacy?hl=nl) en in de instellingen voor de weergave van reclame door Google (https://adssettings.google.com/authenticated).

Save settings
Cookies settings