Spaans leren wordt steeds leuker
Heb je al een beginnerscursus op A1-niveau afgerond? Dan heb je een mooie basis gelegd voor de volgende stap. In deze cursus gaan we op weg naar niveau A2 van het Europese Referentiekader. We besteden daarbij extra aandacht aan de spreekvaardigheid. Tijdens de lessen wordt dan ook vrijwel uitsluitend Spaans gesproken. Denk je dat je voldoende basiskennis hebt en zou je graag instromen in deze cursus? Vraag dan een (gratis) intakegesprek aan. Dan kunnen we bepalen of, en wanneer, je kunt instappen. Wil je eerst nog wat meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Indeling: Spaans voor lichtgevorderden A2

De hele cursus (Aula Internacional 2) bestaat uit min. 4 en max. 5 cursusblokken van 10 lessen, afhankelijk van het niveau van de groep. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een eindtaak, waarin je het geleerde in de praktijk brengt. Aan het einde van de volledige cursus heb je niveau A2 van het ERK bereikt en ontvang je een deelnamecertificaat, mits je 80% van alle lessen hebt gevolgd.

Hoe groot is de groep?

Groepen van 3-6 personen:
We werken met kleine groepen, dus iedereen komt veelvuldig aan het woord. Bovendien voldoen we aan de 1,5 meter norm van het RIVM.

Kosten 1e cursusblok A2.1

10 lessen van 1¼ uur
Lesgeld: € 170
Lesmateriaal: € 33 (les- en werkboek + audiobestanden)

Voor de cursusblokken 2.2, 2.3, 2.4 (en evt. 2.5) hoef je dus geen lesmateriaal meer aan te schaffen.

Groepslessen op dit niveau

  • Op maandagochtend van 10.30 – 11.45
  • Op woensdagavond van 20.15 – 21.30

Wil je aansluiten bij deze of een andere gevorderde cursus?

Over de cursus A2:

Deze cursus is verdeeld in 4 of 5 (afhankelijk van het niveau van de groep) cursusblokken van 10 lessen van 1¼ uur. De lesmethode biedt veel ruimte om de spreekvaardigheid te oefenen. Daar maken we dankbaar gebruik van, dus elke les omvat een stukje conversatie. Voor lastige onderdelen nemen we wat extra tijd. Het niveau van de groep bepaalt het lestempo. Net als in de A1-cursus ontdek je al oefenend belangrijke zinsconstructies. Zo onthoud je ze veel beter. Elk hoofdstuk heeft een thema en wordt afgesloten met een praktische eindtaak, waarin je het geleerde in de praktijk brengt. Daarnaast ga je met privédetective Alba Serrano op boevenjacht. En in de leestekst kom je van alles te weten over Spaanstalige landen en hun feesten.

Wat kan ik na deze cursus?

Na het doorlopen van alle cursusblokken kun je jezelf in het Spaans redden in alledaagse situaties. Je kunt vertellen over dingen die je hebt meegemaakt en praten over ziekte en gezondheid. Je kunt in de winkel en op de markt het gesprek aangaan (afdingen) en de gebiedende wijs gebruiken. Je kunt passend reageren in verschillende situaties, vertellen over je toekomstplannen. Ook kun je een gesprek voeren over de media (televisie en internet) en over het werk. Hiermee bereik je het niveau A2 van het Europese Referentiekader (ERK). Ook is het mogelijk om na afloop van de gehele cursus A2 met een vrijwillige (gratis) eindtoets af te sluiten. Je ontvangt dan een QueBueno-certificaat met niveauaantekening.

Kan ik daarna nog verder Spaans leren?

Ja, dat kan! Je kunt doorstromen naar de volgende cursus Con Gusto 3 (Spaans voor gevorderden B1). Je moet dan wel de cursus A2 met goed gevolg hebben afgesloten.