Op deze pagina kun je de antwoorden vinden van enkele veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail of bel ons. We proberen je vraag z.s.m. te beantwoorden.


Kan ik ook een groepscursus volgen op een andere lesdag?
Bij voldoende belangstelling wordt er een cursus op een andere lesdag opgezet. Dus: Heb je liever overdag les? Heb je liever les op een andere weekdag? Laat het ons dan vooral weten! Indien mogelijk zullen we het lesrooster aanpassen of uitbreiden met andere lesdagen of locaties in de omgeving van Breda.

Hoeveel huiswerk krijg ik?
Reken minimaal op 3 uur per week. Een taal leren is een kwestie van kilometers maken. Veel herhalen en oefenen doet wonderen. 6 maal een half uur is echter effectiever dan 1 sessie van 3 uur. Probeer het huiswerk dus over de week te verdelen. Luister naar de cd en zet ook eens een Spaanstalig liedje op. Het helpt allemaal!

Ik heb een les gemist. Kan ik deze inhalen?
Voor de beginnerscursussen kun je de gemiste les in dezelfde week inhalen (mits er plaats is in een andere groep) Geef dit tijdig aan, zodat we een extra plaats kunnen reserveren. Voor de vervolgcursussen 1.2 en 1.3 is dat helaas niet altijd mogelijk. Neem wel altijd even contact op met de docente. Zij geeft dan beknopt aan wat er is behandeld en wat het huiswerk is. Zo kun je dan de volgende les weer aanhaken.

Bij privélessen kan flexibel gepland worden en is er dus geen probleem.

Ik spreek al een beetje Spaans. Kan ik later instappen bij een groep?
Misschien wel. Neem contact met ons op voor een (gratis) niveautest. Dan kunnen we bekijken of en wanneer je kunt instappen.

Geldt er een minimumleeftijd?
Voor deelname aan de groepscursussen van QueBueno geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. In bijzondere gevallen kan hiervan worden afgeweken, maar uitsluitend in overleg met de docente. Voor privélessen geldt geen minimum leeftijd.

Waar kan ik de boeken bestellen?
Bij Intertaal, bol.com of bij de reguliere boekhandel. Wanneer je op het inschrijfformulier aangeeft dat je de boeken liever zelf bestelt, sturen we je de benodigde gegevens toe. Dit geldt alleen voor de cursussen waarbij het lesmateriaal niet is inbegrepen. Bij de beginnerscursussen is het lesmateriaal altijd inbegrepen. Wij kunnen de lesboeken ook voor je bestellen, voor dezelfde prijs, dus zonder bijkomende kosten.

Wat gebeurt er als er niet genoeg cursisten overblijven voor het volgende lesblok?
Dan proberen we altijd in overleg een oplossing te vinden. Zo kunnen er bijvoorbeeld twee (te) kleine groepen worden samengevoegd. Dat betekent echter wel dat je wellicht niet op dezelfde avond of hetzelfde tijdstip kunt blijven.

Een Spaanse groepscursus bestaat uit 3 of 4 lesblokken. Kan ik alle lesblokken op dezelfde dag en tijd volgen?
Dat is wel altijd ons streven. Hiervoor kunnen we echter geen harde garanties afgeven. Doordat we met kleine groepen werken, kan het soms gebeuren dat er voor het laatste lesblok slechts 1 of 2 cursisten overblijven. In dat geval zullen we in overleg een oplossing zoeken. We zullen echter altijd een mogelijkheid bieden om ook het laatste lesblok bij QueBueno te volgen.

Wat is beter: een native speaker of een Nederlandse docent?
Dat maakt ons inziens niet zoveel uit. Een native speaker weet altijd meer dan een Nederlandse docent, maar dat is vaak pas op de hoogste niveaus een voordeel. Wij hebben zowel native speakers als Nederlandse docenten en vinden die kwalitatief gelijk.

Krijg ik na afloop van de cursus een certificaat?
Aan het einde van een volledige cursus ontvangen alle cursisten een deelnamecertificaat. Daarvoor moeten ze dan wel 80% van de lessen daadwerkelijk aanwezig zijn geweest.

Kan ik de Spaanse cursus in termijnen betalen?
Nee, dat is niet mogelijk. Het cursusjaar is al opgedeeld in drie cursusblokken van 10 lessen, dus feitelijk is het volledige cursusjaar al opgedeeld in 3 termijnen.

Wat is ERK?
ERK is de Nederlandse afkorting voor Europees Referentiekader. In het Engels heet het ERK ‘Common European Framework of Reference (CEFR)’. Het ERK beschrijft wat je in een vreemde taal moet kunnen om aan te tonen dat je die taal op een bepaald niveau beheerst. Op de <a href=”http://www.erk.nl/ouders/watiserk/” target=”_blank”>website van het ERK is een uitgebreide uitleg te vinden.

Heb je een andere vraag?
Neem dan gerust contact met ons op.