Wij bieden groepslessen voor iedere leeftijd en op ieder niveau, voor beginners, maar ook voor vergevorderden. De meeste van onze klanten willen Spaans leren omdat ze vaak naar Spanje op vakantie gaan, maar we hebben ook klanten die Spaans voor hun werk nodig hebben.

Ons doel is niet om Spaans te doceren, ons doel is om u Spaans te laten spreken!

Onze groepscursussen:

  • 10 lessen van 75 minuten
  • Groepjes van 3 tot maximaal 6 personen
  • € 180, inclusief lesmateriaal
  • Breda Business Park, Lijndonk 4 Breda – lokaal op begane grond
  • Meer dan genoeg gratis parkeergelegenheid
  • Genoeg ruimte om de 1,5 meter norm in acht te nemen

Beginner?

Kijk hier wanneer de cursussen starten! Of vraag een gratis en vrijblijvende proefles aan!

Al les gehad?

Vraag een gratis en vrijblijvende proefles aan om te kijken bij welke bestaande groep je kunt aansluiten!

Cursusaanbod:

Spaans voor beginners

Niveau: A1
Dit is een goede basiscursus voor iedereen die Spaans wil leren. Je kunt er alle kanten mee op. Wil je Spaans leren voor de vakantie, voor het werk of als hobby? Dan geeft deze cursus je een prima start. Deze cursus start drie of vier keer per jaar.

Spaans voor lichtgevorderden

Niveau: A2
Heb je al een cursus Spaans (beginners) op A1-niveau afgerond? Dan heb je een mooie basis gelegd voor de volgende stap. In deze cursus gaan we op weg naar niveau A2. Hiervoor gebruiken we de lesboeken van Aula Internacional 2.

Spaans voor gevorderden

Niveau: B1, B2, C1, C2
Dit is een goede basiscursus voor iedereen die Spaans wil leren. Je kunt er alle kanten mee op. Wil je Spaans leren voor de vakantie, voor het werk of als hobby? Dan geeft deze cursus je een prima start. Deze cursus start drie of vier keer per jaar.

Kleine groepjes

Onze groepscursussen vinden plaats in kleine groepjes, zodat we optimaal aandacht kunnen besteden aan iedere klant. De cursussen gaan al door bij een minimum van 3 deelnemers en maximaal zitten er slechts 6 cursisten in een groep.

Veel scholen werken met veel grotere groepen en hanteren een minimum van 6 personen tot een maximum van wel 10 of 12 man. Wij hebben er bewust voor gekozen om dat niet te doen: je hebt slechts 1 x per week de gelegenheid om Spaans te praten, en als je in zo’n grote groep zit, zit je continue op anderen te wachten, en zul je maar een paar zinnetjes per les kunnen oefenen. In een kleinere groep kom je veel meer aan spreken toe en is het veel makkelijker om de aandacht erbij te houden.

Daarnaast is er in een groep altijd wel wat niveauverschil: de ene persoon leert nou eenmaal sneller dan de andere. In een kleine groep is dit verschil makkelijker op te vangen, maar in een grote groep zal de leraar zich meer en meer op moeten splitsen om iedereen aan bod te laten komen, maar ook iedereen wat bij te brengen. Dit gaat enorm te koste van de leersnelheid.

Nadruk op praten en luisteren

Grammatica is onontbeerlijk om Spaans te kunnen begrijpen. In de lessen zullen we daar dan ook de nodige aandacht aan besteden, want het is uiteraard de bedoeling grammaticale structuren te begrijpen en die correct toe te passen. Wat niet het doel is, is om in alle uitzonderingen te verzanden.

De absolute nadruk ligt tijdens de lessen op luisteren en spreken. Want dát is uiteindelijk wat het gros van onze klanten wil: op vakantie in Spanje zich verstaanbaar kunnen maken, en begrijpen wat er gezegd wordt. We richten ons daarom vooral op de praktijk: hoe stel je jezelf voor, hoe vertel je wat over jou en je gezin? Hoe vraag je wat iets kost, hoe het met iemand gaat, en wat je wel of niet leuk vindt? En hoe reserveer je eigenlijk een tafeltje, bestel je netjes een wijntje of vraag je de weg?

Eigen lesmateriaal

We hebben ons eigen lesmateriaal ontwikkeld voor de beginnersniveaus. Dit bestaat uit grammaticale uitleg, luister-, lees en spreekoefeningen. Thuis kun je aan de slag met schriftelijke oefeningen, maar ook met onze gratis woordenapp van Memrise. Daarnaast hebben we een keur aan complementaire oefeningen, waarmee we kunnen inspelen op de behoeften en vragen van iedere individuele klant.