Spaanse les bij Que Bueno – bevlogen maatwerk

Wij proberen bij al onze klanten de beste resultaten te bereiken. Hoewel de één wat meer moeite heeft met het leren van Spaans dan de ander, krijgen we iedereen zo goed mogelijk “aan de praat”.
Hoe?
Met aandacht voor het individu, met kleine stapjes én met een praktische insteek!

Privéles Spaans of kleine groepjes

Het beste is om privélessen Spaans te nemen. Op die manier kan de leraar zich volledig concentreren op jou. Op jouw leersnelheid, op wat jij wilt weten of moeilijk vindt. En waar jij nog wat meer mee moet oefenen voordat we doorgaan naar het volgende thema.
Een taal is veelomvattend en het kan voorkomen dat je even een pas op de plaats moet doen, even iets moet herhalen zodat alles weer op zijn plaats valt. Met privélessen kunnen we hier nog beter rekening mee houden dan met een groepscursus.
Een ander voordeel van privéles Spaans is dat we flexibel, van les tot les, kunnen plannen.

Groepscursus Spaans – kleine groepjes

Natuurlijk zijn privélessen wel wat duurder dan groepslessen Spaans. Bovendien vinden veel mensen een groepscursus Spaans wel zo gezellig.  We hebben er voor gekozen om met kleine groepjes te werken, met maximaal 6 personen. Waarom?

Leertempo

Ten eerste leert iedereen op zijn of haar eigen tempo. Wat voor de één makkelijk te begrijpen is, is voor een ander lastig – en andersom. Zelfs als iedereen op hetzelfde niveau begint, kunnen groepen uit elkaar groeien omdat de ene persoon nu eenmaal sneller leert dan de ander. Terwijl de één het gevoel krijgt dat er best een schepje bovenop gedaan mag worden, voelt de ander dat hij op zijn tenen loopt.

Wij zullen altijd iedereen proberen te bedienen en dus moeten we af en toe wat schipperen om iedereen de benodigde uitleg en aandacht te geven. Dit werkt alleen bij kleine groepen. Bij grotere groepen is dit ondoenlijk en het gevolg is dan ook vaak dat mensen het gevoel krijgen te verdrinken. De les gaat steeds meer langs hen heen.

Tijd om te oefenen!

Daarnaast hebben de meeste klanten maar één keer per week 75 minuten de kans om Spaans te spreken en ook gecorrigeerd te worden. Deze tijd willen we logischerwijs zo goed mogelijk besteden. In de les moet je aan de slag: vanaf de allereerste les gaan we zoveel mogelijk luisteren en spreken. Doe je dat met een groep van 8, 10 of zelfs nog meer personen, wordt de spreektijd per persoon wel heel miniem. Het enige moment per week dat je hebt, besteed je zo voornamelijk met het passief luisteren naar de leraar of medecursisten. De tijd om zelf, actief, te oefenen wordt zo wel heel beperkt.

Maar, leer je dan niet van je medecursisten? Ja, wel iets. Maar zélf iets proberen, fouten maken en gecorrigeerd worden; zelf proberen zinnen te formuleren, iets te vragen of ineens moeten reageren op een vraag – daar leer je natuurlijk véél meer van. En het doel is tenslotte dat je zelf een woordje Spaans kunt spreken – niet om naast iemand te staan en instemmend te knikken. Of wél?

Kleine, afgebakende stapjes

“Bij elk woord moet je wel ergens rekening mee houden!” Dit horen we van veel cursisten die beginnen met praten. En inderdaad is Spaans een veelomvattende taal.

Wij werken met ons eigen lesmateriaal en we hebben onze cursussen bewust zo opgezet dat je stapje voor stapje leert. Dat betekent niet dat we niet het maximale eruit willen halen, maar we geloven juist dat het fundament stevig moet staan – en dat je er alleen dán het maximale eruit haalt.

We doen het dus stapsgewijs! Eerst iets begrijpen, ermee oefenen en het kunnen toepassen – daarna pas naar het volgende onderwerp. Zo leer je de taal beheersen, en heb je achteraf niet alleen de klok horen luiden.

Praktijkgericht Spaans

We kunnen je bedelven onder de grammatica, de uitzonderingen en de vocabulaire. Maar we denken dat we daarmee ons doel meestal wat voorbij schieten. Er zijn uitzonderingen, en ook die kunnen we bedienen, maar de meeste van onze klanten willen zich gewoon verstaanbaar maken in een Spaanstalig land. Een gesprekje voeren in het Spaans met de mensen die je tegenkomt, je staande houden in een restaurant, de weg vragen, begrijpen wat er om je heen gebeurt.

Daar richten we ons op. Na een week of 6 kun je op die manier al volledig uit de voeten in een restaurant en na de eerste 10 lessen kun je in de tegenwoordige tijd praten, jezelf voorstellen, vragen stellen, iets over je familie vertellen, zeggen wat je wel en niet leuk vindt, spreken over toekomstplannen en over wat je al gedaan hebt. Uiteraard is de woordenschat dan nog te klein om vloeiend of genuanceerd te praten, maar wél heb je al een aardig begrip van de taal, en met de juiste instelling kun je jezelf wel al uitdrukken!

Kleine lijntjes

We zijn een familiebedrijf en je leraar is dus meteen de eigenaar van de taalschool. Wij willen tevreden klanten en zullen altijd vragen hoe je de lessen ervaart. Mocht je ergens tegenaan lopen, het tempo niet aankunnen, of privé lastig zitten – dan zien of horen we dat vanzelf. En dan zoeken we gewoon meteen naar een oplossing. We laten onze cursisten niet spartelen.

En Spaans leren:  ¡Sí, se puede! ¡Tú también!

Interesse in een Spaanse cursus?
Neem nu contact met ons op of vraag een gratis proefles aan!