Evaluatie cursus Spaans

Marc Meijs

“Mijn Skype lessen met Norma waren erg leerzaam en leuk. Een deel van de les was altijd gezellig bijpraten over de afgelopen week maar ook over serieuze zaken. Dit was ook precies het doel van mijn lessen, het kunnen spreken met ‘locals’ als ik op reis ben in Zuid-Amerika. Daarnaast behandelden we altijd een nieuw grammaticaal thema en mijn huiswerk. Op deze manier heb ik mijn woordenschat, werkwoorden en grammatica sterk verbeterd in een korte tijd. Daarnaast vond ik het persoonlijk erg leuk om met Norma te spreken omdat ze als Peruaanse goed weet wat er in Zuid-Amerika aan de hand is.

Ik zou Snel Spaans Spreken aanraden bij iedereen die Spaans wilt leren op een leuke, effectieve manier en waar er ook altijd aandacht is voor jou persoonlijke doel en voorkeur.”

Aanbeveling cursus Spaans

Luuk Fontein

“Ik kwam al snel bij Snel Spaans Spreken terecht omdat ik binnen een korte periode een niveau van A2.2 (Europees referentie kader) Spaans moest behalen. Maar ik had 0.0 kennis van deze taal. Dit betekende dat ik privéles moest volgen. Bij Snel Spaans Spreken heeft Norma gekeken wat de eisen waren voor dit niveau en vervolgens haar lesprogramma aangepast om dit niveau te kunnen behalen. Wat ik heel erg fijn vond is dat Norma net zo geïnteresseerd was in het behalen van mijn examens als dat ik dat was. Ik kon altijd uitreiken naar mijn leraar buiten lestijden om als ik iets niet snapte tijdens het leren van de grammatica. Het is fijn om te weten dat Norma uit Zuid-Amerika komt en Rik Nederlands is. Dit geeft het beste van beide werelden omdat ze zich makkelijk in kunnen leven in je leerscenario’s.

Nou kan ik met trots zeggen dat ik mijn SIELE examen met een B1 niveau heb afgesloten. Dit is hoger dan het initiële niveau dat ik nodig had. Dus voor mij heeft het nemen van privélessen bij Snel Spaans Spreken overduidelijk geholpen.”

Ervaring Spaanse cursus

Anja Eppingbroek

“Enkele jaren geleden ben ik begonnen met Spaanse les van Norma Guevara Vidal. Voor mijn ontwikkelingswerk voor Stichting HoPe in Peru was het kunnen spreken van de Spaanse taal noodzakelijk. Als basisschoolleerkracht kon ik de leerkrachten van de vele kleuterschooltjes die door HoPe zijn opgericht alleen in het Spaans op de werkvloer begeleiden. Norma heeft mij op een professionele manier les gegeven en mij altijd gestimuleerd om zoveel mogelijk Spaans te spreken zonder bang te zijn om fouten te maken. Inmiddels ben ik zelf docent NT2 waardoor ik ook vanuit mijn eigen werkervaring kan zeggen dat de interactieve lessen goed zijn opgebouwd door Norma.

De vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken komen naast grammatica volop aan bod. Ik kon al snel een aardig woordje Spaans. Een dag op pad naar de projecten van HoPe met alleen Peruanen was dan ook geen probleem. De Spaanse taal heeft mijn leven erg verrijkt!”

Aanbeveling Spaanse les

Jacomijn den Engelsen

“Dertig jaar geleden heb ik Spaans geleerd, maar doordat ik het te weinig spreek is het wat versloft. Ik zou als kunstenaar graag een periode in Spanje willen werken, daarom is het belangrijk geworden om mijn Spaans op te frissen en het weer te (durven) spreken.

Sinds een paar maanden ben ik op Spaanse conversatie les bij Norma Guevara Vidal. Dit bevalt heel uitstekend. De lessen zijn goed opgebouwd met steeds een ander grammaticaal thema, maar vooral veel praten en de grammatica toepassen in leuke oefeningen.

Norma spreekt een prachtig Spaans en ze verbetert ons op een prettige manier. Ik kom altijd opgetogen terug van de les!”